Retete Image

Colțunași cu mazăre și piept de pui

Timp de pregătire

Timp de pregătire:
5 minute

Timp de gătire

Timp de gătire:
30 minute

Împarte în

Împarte în:
3

Ingrediente:


ungrouped

  • aluat franţuzesc - 1 buc.
  • ceapă - 1 buc.
  • ghimbir - 30 g
  • mac - 20 g
  • ouă - 2 buc.
  • pătrunjel - 1 buc.
  • pesmet - 100 g
  • smântână - 40 g
  • unt - 60 g
  • usturoi - 2 buc.
  • mazăre aurie - 200 g
  • piept de pui - 200 g
  • Delikat Găină - 1 linguriță
Gătim
împreună
online
gustil de acasă

Paşi de gătire:


Mod de preparare

ungrouped

  • Se lasă mazărea la înmuiat peste noapte. Într-o oală se pun 2 pahare de apă, mazărea și Delikat Găină. Se fierb până se înmoaie mazărea și se lasă la răcit.

  • Se toacă ceapa, se strivește usturoiul prin presă și se răzuie ghimbirul. Ceapa tocată se rumenește în unt împreună cu carnea tocată având grijă ca untul să nu se ardă.

  • Peste mazăre se adaugă ceapa, ghimbirul, usturoiul și pătrunjelul. Se bat ouăle și se amestecă împreună cu pesmetul până se obține o compoziție omogenă.

  • Din compoziția de legume se formează rulouri de 8 cm lungime. Se desface aluatul franțuzesc și se taie în pătrățele. Se pun în mijloc rulourile de mazăre și se învelesc rulând.

  • Rulourile se pun într-o tavă învelită cu hârtie de copt și se ung cu gălbenuș amestecat cu smântână. Se presară cu mac și se lasă la rumenit în cuptorul încins la 200°C aproximativ 30 de minute.

 
      
Ai încredere în
Gustul de acasă!
Gustul de acasă