
Colțunași cu mazăre și piept de pui

Timp de pregătire:
5 minute

Timp de gătire:
30 minute

Împarte în:
3
Ingrediente:
ungrouped
- aluat franţuzesc - 1 buc.
- ceapă - 1 buc.
- ghimbir - 30 g
- mac - 20 g
- ouă - 2 buc.
- pătrunjel - 1 buc.
- pesmet - 100 g
- smântână - 40 g
- unt - 60 g
- usturoi - 2 buc.
- mazăre aurie - 200 g
- piept de pui - 200 g
- Delikat Găină - 1 linguriță
împreună

Paşi de gătire:
Mod de preparare
ungrouped
-
Se lasă mazărea la înmuiat peste noapte. Într-o oală se pun 2 pahare de apă, mazărea și Delikat Găină. Se fierb până se înmoaie mazărea și se lasă la răcit.
-
Se toacă ceapa, se strivește usturoiul prin presă și se răzuie ghimbirul. Ceapa tocată se rumenește în unt împreună cu carnea tocată având grijă ca untul să nu se ardă.
-
Peste mazăre se adaugă ceapa, ghimbirul, usturoiul și pătrunjelul. Se bat ouăle și se amestecă împreună cu pesmetul până se obține o compoziție omogenă.
-
Din compoziția de legume se formează rulouri de 8 cm lungime. Se desface aluatul franțuzesc și se taie în pătrățele. Se pun în mijloc rulourile de mazăre și se învelesc rulând.
-
Rulourile se pun într-o tavă învelită cu hârtie de copt și se ung cu gălbenuș amestecat cu smântână. Se presară cu mac și se lasă la rumenit în cuptorul încins la 200°C aproximativ 30 de minute.
Gustul de acasă!
