
Clătite cu dovleac la cuptor cu nuci și năsturel

Timp de pregătire:
25 minute

Timp de gătire:
10 minute

Împarte în:
4
Ingrediente:
ungrouped
- 400g dovlecei mici
- 100g spanac
- Delikat Condimente Pentru Grătar
- 60g ceapă de primăvară
- 2 ouă
- 100g brânză feta
- 130g făina
- 1 linguriță praf de copt
- 150g iaurt grecesc
- 1 lămâie
- 100g brânză ricotta cu conținut scăzut de grăsimi
- 5g mentă
- 5g coriandru
- 1 cățel de usturoi
- 80g nuci
- 20g semințe de cânepă
- 125g năsturel
împreună

Paşi de gătire:
Mod de preparare
ungrouped
-
Pune dovlecelul ras într-un vas și presară puțină sare deasupra apoi lasă-l să se scugă de apă timp de aproximativ 15 minute.
-
Toacă mărunt spanacul alb și adaugă-l în dovlecei, împreună cu Delikat Condimente Pentru Grătar și restul ingredientelor pentru clătite. Amestecă și condimentează după gust.
-
Pune puțin ulei într-o tigaie la foc mediu.
-
Pune compoziția în tigaie și apas-o puțin cu o lingură până obții o clătită mică, prăjește-o pe ambele părți timp de 2-3 minute până se rumenesc.
-
Repetă acest lucru până când se folosește tot aluatul, servește-l sau păstrează-l cald și te poți apuca de topping-urile opționale.
-
Se amestecă toate ingredientele sosului și se condimentează după gust.
-
Servește clătitele de dovlecei cu o lingură de sos și garnituri alături.
Gustul de acasă!
