Pui cu urechi-de-lemn
Pui cu urechi-de-lemn 

  • Timp de pregătire:
    180 Minute 
  • Timp de gătire:
    20 Minute
  • Împarte în:
    4 Porţii

Ingrediente:

  • piept de pui - 1,5 kg
  • piper alb măcinat - 2 g
  • suc de lămâie - 50 ml
  • ulei brun de susan - 20 ml
  • sos de soia light - 100 ml
  • zahăr - 50 g
  • usturoi - 20 g
  • ghimbir - 20 g
  • orez - 10 g
  • ciuperci urechi-de-lemn uscate - 500 g
  • ceapă verde - 100 g
  • ulei de arahide - 100 g
  • sos de stridii - 100 ml
  • vin de orez - 200 g
  • seminţe de susan - 20 ml
  • Delikat cu gust de Găină - după gust

Paşi de gătire:

  1. Se combină într-un castron sosul de soia cu suc de lămâie, ulei de susan, zahăr, usturoi, Delikat cu gust de Găină și ghimbir. Se amestecă bine și se adăugă cubuleţele de carne. Se amestecă, se acoperă castronul și se lasă carnea la marinat minim 3 ore (cel mai bine peste noapte).

  2. Între timp se spală ciupercile și se pun la înmuiat în apă rece, aproximativ 1 oră. Se scurg bine și se pun deoparte.

  3. Se încinge uleiul de arahide într-un wok. Se adaugă carnea și se prăjește la foc iute, amestecând frecvent, până ce este făcută și rumenită după dorinţă. Se scoate din wok cu o spumieră, scurgându-se de ulei și se păstrează la cald. Se adăugă în wok ceapa tocată și se prăjește 1 minut. Se adăugă usturoi și ghimbir și se mai lasă 1 minut. Se adăugă ciupercile, se amestecă și se lasă să se călească timp de 1 minut.

  4. Se adăugă în wok sos de soia, vin de orez, sos de stridii și se dă în clocot. Se pune carnea în wok și se fierbe încet, la foc mediu, câteva minute, până ce lichidul se reduce la jumătate. Se adăugă ceapă verde și se amestecă rapid.

  5. Se servește puiul alături de orez fiert, presărat cu seminţe de susan.

Gustul de acasă