Ai încredere în
Gustul de acasă!
Se combină într-un castron sosul de soia cu suc de lămâie, ulei de susan, zahăr, usturoi, Delikat cu gust de Găină și ghimbir. Se amestecă bine și se adăugă cubuleţele de carne. Se amestecă, se acoperă castronul și se lasă carnea la marinat minim 3 ore (cel mai bine peste noapte).
Între timp se spală ciupercile și se pun la înmuiat în apă rece, aproximativ 1 oră. Se scurg bine și se pun deoparte.
Se încinge uleiul de arahide într-un wok. Se adaugă carnea și se prăjește la foc iute, amestecând frecvent, până ce este făcută și rumenită după dorinţă. Se scoate din wok cu o spumieră, scurgându-se de ulei și se păstrează la cald. Se adăugă în wok ceapa tocată și se prăjește 1 minut. Se adăugă usturoi și ghimbir și se mai lasă 1 minut. Se adăugă ciupercile, se amestecă și se lasă să se călească timp de 1 minut.
Se adăugă în wok sos de soia, vin de orez, sos de stridii și se dă în clocot. Se pune carnea în wok și se fierbe încet, la foc mediu, câteva minute, până ce lichidul se reduce la jumătate. Se adăugă ceapă verde și se amestecă rapid.
Se servește puiul alături de orez fiert, presărat cu seminţe de susan.
Ai încredere în
Gustul de acasă!