Ciorbă de fasole 

  • Timp de pregătire:
    15 Minute 
  • Timp de gătire:
    60 Minute
  • Împarte în:
    5 Porţii

Ingrediente:

  • 400 g fasole albă
  • 60 g ceapă
  • 2 morcovi
  • Jumătate de țelină
  • 4 căței de usturoi
  • 100g costiță afumată (optional)
  • roșii proaspete sau în bulion
  • o lingură de pastă de tomate
  • oțet după gust
  • o legătură mică de mărar sau pătrunjel
  • Delikat Gust de Găină

Paşi de gătire:

  1. Fasolea se alege de impurități, se spală (este indicat dacă se poate să o lăsați timp de 10-12 ore - peste noapte - la înmuiat în apă rece) și se pune la fiert în apă rece. Se schimbă apa de fierbere de 2-3 ori, înlocuindu-se cu apă fierbinte

  2. După ce ați făcut ultima schimbare a apei de fierbere, se adaugă costița întreagă. Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă ceapa și zarzavatul tăiat mărunt, împreună cu sare, usturoiul tocat şi Delikat Gust de Găină, după gust

  3. După ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă roşiile decojite și tăiate cubuleţe şi pasta de roşii diluată cu puțină supă. Costița se scoate, se dezosează, se taie cubuleţe şi se pune la loc în ciorbă. Se mai fierbe încă 10 minute, după care se potriveşte gustul cu sare și oțet

  4. Înainte de servire se adaugă verdeața tocată.

Gustul de acasă