Alina Dragne header

În bucătăria Luizei Simulesc

Să-ncepem cu începutul. O rețetă, un gust, un miros din copilărie care îți amintește de gustul de acasă.

Hmm, macaroanele cu pesmet și zahăr, pâine prajită pe sobă și mirosul de supă de tăieței sunt cele care mă fac să devin sentimentală.

Aproape ca într-un oracol, dar nu chiar: cum te strigau ai tăi sau prietenii din fața blocului?

Pe mine, majoritatea mă știau drept „Lui”, nu știu dacă din desenele “Viața cu LUI”, dar așa mă strigau/cunoșteau.

Ai crescut, om mare cu job și task-uri, dar poate că nu totul s-a schimbat. Ce rețete ai luat cu tine din gospodăria de acasă și le prepari acum cu drag pentru tine sau pentru ai tăi?

Acasă e mereu cu mine în suflet, însă ceea ce fac și acum este o rețetă de spanac, sau mai bine zic o ciorbă de spanac, din zona mea. De-li-cioa-săăăăă! Însă nici acum nu îmi iese cum îi ieșea mamei mele.

Cine este Luiza, portret de adevărat pasionat de #cooking: spune-ne cum arată frigiderul tău ca să-ți spunem cine ești. Pe scurt, ce obiceiuri de gurmand ai, dish-uri care-ți fac poftă oricând și mereu, pasiuni și secrete ascunse.

Alina Dragne image

Pot să zic că au fost mai multe ere în viața mea de pasionat de cooking, însă cea mai tipică pentru mine este cea de acum: un frigider corect și corespunzător, plin cu muuulte fructe și legume și mâncare gătită. Nu lipsește niciodată iaurtul din frigider, căci iaurt + fructe + cereale = love. Și aproape la orice final de săptămână, neapărat trebuie să coc ceva. Bineînțeles, mergem pe healthy. Dar din când în când, o ciocolată este mereu binevenită. :)

Spune-ne de unde ești, ca să-ți spunem ce ai în farfurie, pe scurt, din ce zonă a României ești, unde ai copilărit? Și ce rețete sau gusturi fac parte din gastronomia locală de care îți amintești cu drag că se pregăteau de mame și bunici.

Mă trag din Ardeal, no. Mai concret Hațeg, Hunedoara, la o aruncătură de băț de Munții Retezat. Iar în zona noastră se făceau multe ciorbe, rulade cu carne și prăjituri cu multe creme. Însă în inima mea, un loc aparte îl au găluștele cu prune, mai exact rețeta cu cartofi. Neapărat să o încercați.

Mergi pe o insulă pustie și poți lua cu tine doar 5 ingrediente sau alimente. Care sunt acestea?

Aș lua sare, busuioc, cartof dulce, banane și niște paste. :)

Rețeta perfectă pentru tine este:

Alina Dragne image

BRIOȘELEEEE.

Cărei persoane (faimoase sau nu) ai vrea să-i gătești și de ce?

Nu există niciun dubiu că aș găti pentru Gordon Ramsay. I-aș găti o tartă cu lămâie și bezea pentru a lua un șorț, sau nu. :)

Ce oameni pasionați de bucătăre și lumea gastronomică sau chefs urmărești? Ne lași un top 5 ca să le dăm și noi follow? Să-i inspirăm și pe cititori…

Alina Dragne image

Cum am menționat și mai sus, îl mega-stalkăresc pe Gordon Ramsay. Apoi mă inspir mult de la Andreea @mytemptingtable, care face niște smoothie bowl-uri geniale, Agata @_delighted care face food art, Camila Hurst @piesandtacos, care este o artistă când vine vorba de macarons, și Ana Ioniță @ana.i0nita care este consilier în nutriție și îmi plac mult postările ei legate de dish-uri.