BUCĂTĂRIA AMALIE header

DELIKATERIA

ÎN BUCĂTĂRIA AMALIEI

Să-ncepem cu începutul. O rețetă, un gust, un miros din copilărie care îți amintește de gustul de acasă.

Deși este o rețetă banală și extrem de cunoscută, tocănița de pui servită cu mămăligă și brânză este cea care îmi aduce aminte de vacanțele petrecute la bunici.

Aproape ca într-un oracol, dar nu chiar: cum te strigau ai tăi sau prietenii din fața blocului?

Ama sau mama Ama :))

Ai crescut, om mare cu job și task-uri, dar poate că nu totul s-a schimbat. Ce rețete ai luat cu tine din gospodăria de acasă și le prepari acum cu drag pentru tine sau pentru ai tăi?

Pfui, sunt destul de multe, în special cele tradiționale cu care am fost obișnuită și cu care am crescut: supa de pui, ciorba de ardei umpluți, luskos (ciorbă de varză cu afumătură), ciorbă cu tarhon, zamă aită (usturoiată), sarmalele în frunze de hrean, mămăliga în pături, gogoșile, plăcintele cu urdă și cu mărar, cozonacii… să vă mai scriu? :))

Cine este Amalia, portret de adevărat pasionat de #cooking: spune-ne cum arată frigiderul tău ca să-ți spunem cine ești. Pe scurt, ce obiceiuri de gurmand ai, dish-uri care-ți fac poftă oricând și mereu, pasiuni și secrete ascunse.

Un om absolut normal cu serviciu și cu familie, care gătește mâncăruri ca la mama acasă cu ingrediente accesibile și cu buget redus. Din frigiderul meu nu lipsesc legumele, iaurtul, brânzeturile și fructele. Secrete nu am, pasiunea mea cred că este foarte clară: gătitul! :)

Spune-ne de unde ești, ca să-ți spunem ce ai în farfurie, pe scurt, din ce zonă a României ești, unde ai copilărit? Și ce rețete sau gusturi fac parte din gastronomia locală de care îți amintești cu drag că se pregăteau de mame și bunici.

M-am născut în Hunedoara, dar am crescut la bunici până la 4 ani și apoi toate vacanțele, până am terminat liceul, le-am petrecut la țară, într-un sat din județul Mureș. Supa de tăieței e sfântă, la fel și scovergile cu urdă.

Mergi pe o insulă pustie și poți lua cu tine doar 5 ingrediente sau alimente. Care sunt acestea

Apa, făina, uleiul, soia și, desigur, cafeaua :))

Rețeta perfectă pentru tine este:

... cea care atunci când înghiți prima îmbucătură te deconectează de la tot și toate.

Cărei persoane (faimoase sau nu) ai vrea să-i gătești și de ce?

Nu m-am gândit niciodată la asta. Cred că nimănui, nu vreau să impresionez pe nimeni.

Ce oameni pasionați de bucătăre și lumea gastronomică sau chefs urmărești? Ne lași un top 5 ca să le dăm și noi follow? Să-i inspirăm și pe cititori…

Ah, sincer, nu prea am timp, dar îi urmăresc cu plăcere pe cei deja cunoscuți/celebri: Gordon, Nigella, Jamie, Rachel Ray.